Bildterapi

Mindful Painting

 

Anna Maria Kargadouris

Bildterapeut & Mindfulness instruktör

 

 

Bildterapi

 

Bildterapi är en metod som kombinerar bildskapande och terapi. Du behöver inte ha några som helst konstnärliga färdigheter för att delta. Det är ditt personliga uttryck som räknas. Du målar bilder på ett spontant, fritt och intuitivt sätt och utifrån anpassade teman efter ditt behov.

 

Bilderna kommunicerar själens språk. Medvetna och omedvetna känslor, minnen och upplevelser får form av sina färger och symboler.

Symboler kan ha en rad olika innebörder och här är även dina associationer viktiga. Precis som i drömmarna så visar de olika sidor av dig själv, din situation och dina känslor runt dessa.

Med hjälp av samtalsstöd och reflektion kommer vi åt det som behöver lyftas fram, bearbetas och dina inre resurser som behöver stärkas.

 

Mindfulness baserad bildterapi

 

Själva målandet har en helande och bearbetande effekt när du släpper tankarna och målar utifrån känsla. Du sjunker in i dig själv och i det du gör för en stund och det är meditativt i sig. I kombination med mindfulness meditation övar du att vara här och nu och hantera stress. Du kommer i kontakt med ditt lugn och dina inre bilder.

 

Varför bildterapi?

 

Bildterapi hjälper till att stärka självkänslan, kreativiteten, livskraften och energin. Du får möjlighet att öka tilltron till dig själv, din intuition och få en känsla av sammanhang. Du kanske vill hantera stress, oro, ångest och/eller lära känna dig själv lite mer - dina resurser och utvecklingspotential.

 

Jag erbjuder mindfulness baserad bildterapi som en form av enskild friskvård, terapi, rehabilitering och personlig utveckling.

 

Vi träffas under ett antal gånger under en kortare eller längre tid beroende på ditt behov. Varje session är 60 min lång. Vi träffas under fasta dagar som vi bestämmer under vårt första möte.

 

Jag arbetar under sekretess och är medlem i Svenska riksförbundet för bildterapeuter.

Mer om bildterapi: www.bildterapi.se

 

 

Välkommen att prova på en gång!

 

 

Mottagning, i centrala Stockholm

 

 

 

 

 

Copyright © 2014 mindful-painting.se All rights reserved.